20090630

*days to come and go*

16 days and i am still counting

:))
for those who know
yeah yeah
i really can't wait
my heart beats faster when i think bout it
can't wait to have his presence
in front of me
in real
not in cyberlife
ohhh
can time fly faster?
=)

anyways
be back to uitm tonight
tomorrow ade perjumpaan dengan dekan
"i am now a medical student of UiTM"
ohhhh i've been waiting too long to say it out loud
and now i can
*except the UiTM part cuz i dun really care which student i am from*

so
wish me luck

to these people
i miss your bebelan,nasihat and cakap2
ok not entirely
i miss you
:)
.anis suriza.
.normahirah.
.fazrina & sherrin.
.nisa.
.nadia liyana.
.afifah azmi.
.zara razi.
.amalina mohar.
.fadhilah hani.
.mardhiyah.
.alisa amir.
.shahira.
.hanisa.
.farah afiqah.
.asyraf.

and to this one person
boleh tak kamu balik cepatt?
.amin.

20090628

>i.a.m.b.a.c.k<


assalaamualaikum

haha
semalam baru cakap nak blah whatsoever
and today, i am back
kenapa?
sebab
"saya diberi pengecualian untuk menyertai MMS"
kenapa?
"sebab saya dulu budak asasi UiTM.takkan nak pegi d same thing 2 kali"
alasan agak tak logik
sebenarnya,malas
enuff said.
^_^

jadi
i am home
tapi kene balik selasa malam
BTN dan lawatan bersama dekan WAJIB pergi
yelah yelah
saya pergilah
^_^

tadi belajar senam seni apetah
menariklah juga
=))
terimakasih akak akak PM delima yang tekun mengajar kami
*CLAPCLAP*
dan mengajar tepuk2 segala macam tepuk such as
:tepuk mat rempit:
:tepuk minah rempit:
:tepuk abg hensem:
:tepuk menyampah:
dan banyak2 lagi
terimakasih
dis what you do during MMS
menaikkan semangat menggunakan cheer
*WOOHOO!*

oh yea
dapat rumate baru
name die hanis
die cumel je
kecik sahaja
dia dari rawang
dulu kolej matrikulasi johor
best kawan dengan die
^_^

erm
itu sajalah
terima kasih
btw
saya rindu amin
*sangat sangat*
cepatlah balik
i am doing countdown
:P

20090627

cerita hari ini


early in the morning
i heard in radio
michael jackson or mikaeel abdullah
sudah pun meninggal dunia
quite a shock
cardiac arrest mereka kata
alhamdulillah die masuk Islam
kata mereka
innalillah
satu kehilangan
raja pop,raja tabloid

okay
habes cerita MJ
nak wat cene
yang pergi takkan kembali
semoga dia ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman
*jika benar dia dah Islam*

sekarang nak cerita tentang
gadis transformer hot
*megan fox*
untuk menghampakan lelaki2 yang meminati die
anda sebenarnye ade sedikit gay
kerana die seorang lelaki sebenarnye
;P
ok2
unbelievable
tapi tak perasan ke how perfect she is
i mean,physically
no woman is perfect except if she's a guy
*petikan dari House M.D*

tak percaya
here's the article
click lah

okay
nak berundur diri
dah nak jadi mahasiswi
yeah rite
semoga hari2 mendatang lebih baik untuk semua orang

dan kepada semua
saya rindu kamu semua
saya baru edit dan saya nak upload gambar ni ;)




20090626

menikmati hari2 cuti yang tinggal







saje2 nak letak gambar group A asasi banyak banyak
;P

first and foremost
skarang dah pun jumaat
maknenye esok dah nak ke uitm balik
dang!
the same place
the same orintation
for the second time
*how excited i am*

sekejap je time flies
esok
uitm dah daftar
ahad
um
then,so and so
after dis week
semua pun dah kat u yang baru
alah
rindu!!!
those first days dalam kelas.tak kenal sape2
those days yang dengar lecture sambil tertido2*winks*
those days yang pegi kafe fac makan waffle
those days yang korang simbah saya gune macam2 dan buat saya smell pelik dat nite
*eewwww-ish*
those days kat dc
those days aturkan dinner dan macam nak nanges everyday due to extra stress
those days studying for finals
those days spent after finals
those days yang buat rase maken rindu
korang memang yang terbaik
afifah,amalina,fadhilah,lisa,anis,zara razi,mardhiyah,shahirah,farafiqah,kakzi,wida,husna,sarah,fifiey,aisya,aimi,sida
zara yusof,jaan,sarah rawk!,liyana,aiman,afiq,both ridwan,fadzrul
dan rakan-rakan yang laen

hari hari mendatang takkan sama macam dulu2 lagi
okay
kita dah besar
dah masuk *mahasiswa/mahasiswi* world
haha
dah tak boleh maen2 macam dulu*yeah right*

ok ok sebelum saya menangis kerinduan

tadi terbaca blog seorang lelaki yang sangat tunjuk die sayang awek dia
entahlah
jealous
not that i am saying die tak sayang saya
tapi saya tetap jealous of dat girl
and diorang dah break
kesiann laki tu
mereka long distance
dan lelaki tu sangat2 cumell bile dia macam mengekspresikan diri dia dalam words kat blog dia
is it okay for me to like admire org mcm ni?
saya tak kenal dia
*seriously*
tapi saya suka cara dia

okay
saya kena berkemas
ohh ye?
baju yang nak bg kat sekolah wan punye jumble sale?
ouhhh byk lagi keje
signing off

20090623

is it worth

i never ask myself
is it worth?
sebab tanya maksudnye i am doubting it
kan?
tapi sekarang
i,myself,am not sure

tadi ym dgn one of my good friends
dan die kate
*by sacrificing,i may be get more*
dan mungkin saya pun tengah berfikir arah yang sama
tapi
is it worth?
saya dah tatahu apa yang betul apa yang salah
tindakan saya,i mean

i never ckp pasal overseas dan how i felt btul2 rendah diri pada org yang fly dan akan fly
*no offense*
tapi hari ni baru i said it
i pun tatahu why
maybe the feelings are still there

saya tatahu life kat luar negara macam mane
saya tatahu macam mana jadual dan pergaulan kat sana
tapi
tak salah kan bagi saya ruang waktu yang sedikit untuk spend sama2?
entahlah
mungkin ini satu kesilapan
mungkin ini tidak worth
awak,bagilah saya jawapannya
sebab saya bukan pak nujum yang pandai bace fikiran
saya perlu dgr dri awak

=)
saya tak terkilan
saya cuma agak emo

20090622

marriage plan 2009 =P

1. How old are you?
:: 19 years old

2. Are you single?
:: single..but unavailable

3. Are you in love with anybody right now?
:: sangat2

4. In what age do you think you will get married?
:: 24..lepas grad terus kawen..bley tak..en.amin? ;P

5. Do you think you will be married with the person you are with now?
:: erm..insya Allah..

6. If not, who do you want to marry?
:: mama,carikkan*tapi bley tak mama pilih amin jugak?*

7. Do you want a garden/beach or a traditional wedding?
:: erm..jalan raya..hahah..garden kot..tak pun beach..buat de2 lahh senang,bley x? ;P

8. Where do you plan to go on a honeymoon?
:: nak pegi mane2 pun tak kisah..janji dgn suami saya ;)

9. How many (wedding) guests do you think you will invite?
:: saudara mara sy,saudara mara husband saya,kawan mama,kawan ayah,kawan awin,kawan sendiri,kawan aleen,kawan wan,man dan neenee...ohhhh ramai..sebab tu kene wat 2 wedding..agree? ;P

10. Will that include your exes?
:: erm...tanye suami saya ;)

11. How many layers of cake do you want?
:: ermmmmmmmmm..nak yang bentuk barbie yang berdiri..takde layer pun takpe ;P.joke.

12. Do you prefer having the reception at a hotel or a simple place?
:: hotel.kesian mama kene kemas lepas tu.tapi nak ade jugak yg kecik2 kat umah.just for families.hee =)

13. When do you want to get married, morning or evening?
:: 12.00 a.m..cuz i wanna wake up on my marriage day..haha..anytime pun buley..=)

14. Name the song/tune you’d like to play at your wedding:
:: erm..nanti letak semua lagu2 sy dgn husband sy,buley takk? ;P

15. Champagne or red wine?
:: air sirap cukuplah ;P

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
:: days after..rehat jap..baru g honeymoon..;P

17. Money or household items?
:: money..maaf*sedang materialistik*

18. Who will pay for the bills?
:: errrrrrrrrrrr...*abang,tolong bayarkan bill...kalau fon syg exceed limit,syg byr sendiri* haha =P

19. Are you ready for married life?
:: ikut mood..*aci ke?*

20. How many kids would you like to have?
:: 4..2 girls and 2 boys...cukuplah..kot!

21. A new house for a newly wed or an old one?
:: anything..as long as i am wif a person that i loved and loved me back =))

22. What kind of cuisine would you like for your wedding?
:: nasi minyak..typical..nak chicken chop bley tak,dear? ;P

23. Will you record your honeymoon in a CD or DVD?
:: nak2..nanti bley tunjuk kat anak2..;P

24. Whose wedding plans would you like to know next?
:: semua yang di tagged.. ;P

20090621

"post harini emo"


pernah tak rasa nak nangis walaupun takde sebab?
okay
tipulah tade sebab
tapi sebb yang macam gila tak masuk akal
pernah?

hari ini perasaan macam tu
tapi bila malam baru terasa
hari ini sebok2 buat fotostat
bukan semangat
isnin,mama kene amek cop
selasa mama meeting
rabu mama gi penang
day left is?
isnin
jadi kene settle
lagipun lagi cepat setel lagi okay
so
semakin buat bende tu
semakin rasa
semakin dahnak habes cuti
masa ni dah mula rasa sebak taktahulah kenapa

dia call
pastu mulalah hati rase macam bertambah2 sedih
rase mcm
takcukupmasanakbeerskype
takdemasalagidahcakapdengandia
lepasnidahbusy
macammanakalaudiabalikdansaya takjumpa die
*saya selalu fikir bukan2*
pastu lepas tu menghadap komputer
sedih
dia tak online
tak dapat balik sebab hujan lebat
lagilah sebak
ok2 tak ape
die baru balik dari kerja
dan hujan lebat
baek dia tido dekat hostel
kipas dia pun rosak
kesiann die
tidak apelah
i can get thru tonite

*teet*
mesej masuk
"i tdo dulu,goodnite syg"
okay
saya sangat sedihh
dan
saya balas
wif an end of *tbe2 emo*
die bals
dan again saya reply siap tulis *mode:sunyi*
tak patut
tak patut
silap besar
dia penat dan hendak tido
kenapa saya kacau

tuka status kat ym
*wish i could see u go online*
suddenly
"assalaamualaikum"
okay,my wish is granted
kesiann die

dan saya cerita semua kat dia
ouh
sekarang dah lega
saya sangat sayang dia
sangat2 baik

dan tadi tgok noh hujan teringat kat amin
entah kenapa tah
dan amin ingatkan
*maybe sebab i bagi u dga hujan dulu kott*
dan
betulllllll!
dan saya masih minat hujan
walau apapun orang kata
sebab hujan sangat menyumbang kepada saya dan amin
=))

okay
hati dah lega
dan saya dah janji
tido dulu