20100430

shedding tears :(

waktu darjah 1-6
nangis melalak lalak je kat rumah

waktu form 1-form 3
nak nangis mesti gi kat mahirah@maslina@syafiqah@nik asilah

waktu form 4-form 5
nanges kat shira@anis suriza@dayah

masa asasi
nanges kat elly@fifah@zara

masa medic?
dah taktahu nak nanges kat siapa
nak mintak siapa peluk
pun tak tahu jugak

semua benda rase kene buat sorang
:(

20100428

exam

dah sampai di uitm
selamat duduk di atas katil keras kembali
dah rindu kaka yang ditinggalkan atas faktor size
sampai uitm baru rase
"Ya Allah,minggu depan je exam?"
orang putih kate
wake-up call

anyway
time is already there
kat sini tak payah buat kerja rumah
*though dari pagi duk fikir adik2 ok tak kat rumah..mama tade pulak*
so..keneeee staaaaadddddddddddiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii smpai lebam biji mata
maknenye
tak tido untuk menghadap notes
makan sikit*tipu* sebab nak jimat masa
dah sampai fasa full gear

doakan saya lulus
terimakasih
*walaupun full gear, tetap berblog,tetap bertwitter,tetap beradamaya,tetap berformspring dan paling utama,tetap berglee*
byebye
:)

20100427

lagu yang buat saya terdiam

saya rindu zaman zaman sekolah rendah
naik basikal pergi sekolah
pergi kelab desa rantau petronas masa stayback
makan ayam goreng yang tersedap kat kantin sekolah
main kejar kejar kat foyer
jalan angkuh berenam macam sekolah tu di'rule' oleh ibu bapa masing2
dengan sombong, pakai plastik kat tudung bagi tudung cantik
rindu petang petang main kat taman macam budak tak cukup umur
panjat sana sini
tgok orang main skate kat jalan tanah merah kat taman
baik sikit, pergi rumah sherrin,main the sims :D
pastu gosip2 tah ape2
curi2 bace diari kawan*oops!*
main kat tempat berangin.tarik tarik tudung ape semua*haha*
balik sekolah telefon e'in gune fon rumah sampai bil mencecah rm 300++
walhal esoknya jumpe lagi kat sekolah*haha*
pergi pantai untuk main pasir pantai
kalau wiken pegi kuantan
siapa gi kl,memang terhebatlah orang tu
awwww...rinduuuU!


saya rindu zaman mrsm kuala klawang
pertama kali pakai kain khakis
masuk masuk sekolah dengan beg ade etnies nye badge
*biasalah budak rantau ramai yang skaters*
soalan pertama ditujukan dari kurt buat budak baru ini ialah "eh,kau budak skaters eh?"
gile cool kalau aku budak skaters
hehe
rindu cubemate yang asek ajak pegi kelas die tgok budak hensem
*aiman mahusin-kawan drjh 1 aku*
rindu kakak kakak cube yang same2 dgar radio jek keje
rindu kawan baik mahirah duralim
yang tak habes habes berleter macam mak nenek
rindu budak budakk al razi
yang ajar main nama bapak*astaghfirullahalazim*
rindu outing kat pekan kuala klawang
walaupun cume lepak kat kedai komik & kedai gambar
*obses mencucui gambar waktu itu*
rindu tulis surat-letak dalam buku posmen-dipos kepada kawan berkenaan
dapat surat bawah meja
rindu bagi dedication kepada orang orang
rindu budak budak ibnu rusyd, tempat aku salu lari bile ade prob
rindu zaman membesar to be a better woman there
hafal surah*walaupun kalau disuruh baca sekarang,hafal 2-3 ayat pertama je kot*
pergi surau solat jemaah
rindu berebut2 beratur kat ds
chop untuk kelas
makan ramai ramai
~~rindu~~

rindu balik pulau
outing di BANDAR pulau pinang
paling koman pun bukit jambul
oklah tu
rindu main basketball hari hari dengan mimie,didie,anis,najiah,dan rehan
rindu gelak tawa kat tepi padang
rindu waktu prep buat kerja rumah sama2 dengan classmate
rindu amira haziqah,norasheila dan ilham imarah
tak lupa juga fatihah :)
rindu rumah suria yang semangat melimpah ruah
rindu berlatih kawad di merry go round
rindu budak budak renjer yang pergi camp sama sama
rindu miss irma,ustaz romie,mis ani,mis ika
rindu drama team
rindu hari grad
rindu amek SPM
rindu amek result SPM
*terima kasih cikgu samba,cikgu BM yang kewl*

kadang kadang
kite take for granted
things we had
and only realize how meaningful it is
bila dah berada jauh
well,tu lumrah manusia :)

^i will try to appreciate every single little thing in every day l]life from now on.Insya ALLAH.^

okay
ni lagunya from
Hujan
Tajuk:Muda

20100426

hey hey hey

=)
kira kira waktu
4 feb 2010 hingga 26 april 2010
dah
2 tahun, 2 bulan, 22 hari
rupenye
HAPPY 2.2.22 annivessary :)

baru berborak pannnnjjjjjjjjjaaaaaaaaaannnnnnnnnnngggggggg dengan mahira
and die tanye berapa lame
huk huk
ni jawapan accurate punye
=)

lagi seminggu nak finals
tik tok tik tok
jarum saat pantas je bergerak mengelilingi jam
tinggal aku terkontang kanting dgn notes segunung lagi tak bace
honestly, dah tak harap untuk good grade,jauh lagi flying coloursnye results
harap untuk lulus cukuplah =)
*walhal sem lepas pun cmni jugak*

tak sabar nak tgok final so you think you can dance esok
walhal tak follow pun
tapi sebab performances yang ade cambest
jadi nak tengok =)

and and
rindu semua kawan kawan yang bertahun2 tak jumpe
dak kk(esp mahirah) and dak bp(esp mimie,didie,ilham&surians)
and dak rantau juga*tiada esp needed,i wanna see them all*





20100419

a post a day keeps me sane


kamu menceriakan saya
buat saya tersenyum
terima kasih :)

nway,2 weeks to exam
GANBATTE-NAAA

*suke cakap bahasa jepun walaupun tak pandai*
angkat telipon umah pun ckp konichiiwaa :)
ahaha

20100414

bububububu =)

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTVWXYZ

missing u =)

20100412

perasaan

hari ini terasa nak tulis walaupun tiada idea

jadi

ini sahajalah yang mampu dicoretkan

oh ya

merindui teman teman sekolah dan asasi

saya bahagia mengenali mereka

=)

-kata kata mutiara-

we are like a passing ship
we stop
change someone in a small way
then we leave
with the memories in our heart

neu!

dah deactivate facebook
3 mggu je
password dipegang org laen
so takley bukak gak eventho curik2
hurmmhhh
finals,here i come :)