20110220

hari ini one whole day dengan family
breakfast
dental checkup for adik beradik
and at night
berjalan di klcc
teman syazman beli bola futsal for his "taman" futsal team
and we end it by lepak makan malam kat mamak
sambil tengok  tv menayangkan chelsea vs everton
jangan tanya result sebab dah gerak before it ends

sedang jalan jalan macam things roaming in my mind
macam biasa
and quote status one of my friends
"selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita... dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya...."
is this true?
is sayang is interpreted that way?
for me,tu salah
tapi yalah, pendapat masing masing kan

contohnya macam dengan friends
takkan nak cakap
"aku cinta padamu zati*bukan nama sebenar* terima kasih sebab tolong org harini"
or
"org cintaaaaaaaaa sgt kat fifi*bukan nama sebenar* ..terima kasih bagi semangat"
weird takkkkkk?
mestilah for friends kita cakap kita sayang dia kan?
and does that mean kita boleh lukakan hati kawan kita suka suka hati?
buat dia sedih for no reason?
finelah kan memang kita tak cintakan dia
tapi kita ada hak pulak nak melukakan hati dia
hati org yang kita cinta je ke yang perlu dibelai?

so in my opinion
ayat tu salah sama sekali
for me
you have no right to hurt someone's feelings, even if they are strangers
tapi yelah manusia will never be perfect
ada time yang terlepas cakap
and terlukakan hati seseorang
sebab tu perkataan maaf tu wujud
untuk meminta dan memberi maaf
janganlah dah minta maaf pun kita still terbawak bawak emosi kita masa kita buat salah
kita neutralkan balik
and bila dah memberi maaf
jangan diungkit lagi perkara tersebut
jangan minta maaf sekadar untuk sedapkan hati orang laen
minta maaf dari lubuk hati
dan maafkan dengan seikhlas hati juga
untuk yang membaca dan yang penting , untuk yang menulis

eceh
dan dan malam malam nak tulis penuh emosi
selamat malam

p/s: matchmaking is so much fun.

20110218

tuah boyfriend nampak di buku :)

itu buku RM16.90 and belakang itu namanya Kaka
hadiah second annivessary


nak dijadikan kisah
pada 15 februari 2011
saya dan en. amin telah ke sunway
biasalah

jalan jalan sempena cuti maulidurrasul
lagipun keesokan harinya
dia dah nak bertolak kembali ke korea
dan saya tak dapat nak menghantar
kerana saya ada kelas di hospital pula

*book tiket weekdays petang..mane dapek eden nak hantar dengan jadual kelas 8 pagi-5 petang kan? :(*

so, kitorang pun jalan jalan
sebab tiada arah tujuan sangat
engat nak lepak sunway makan Carl's Jr. je
(saya mengidam, dia tunaikan..ewah)
so, pusing pusing lahnak tengok movie the earliest is 8 p.m
since dah plan nak gi i city malam tu
therefore
kitorang pun jalan jalan to kill time
sememangnya i like masuk kedai buku
*Sebenarnye dah takde duet nak shop baju*
so masuklah MPH nearly bought a book by Madeleine Wickham

another name for writer sophie kinsella
yang popular with cerita shopaholic tu
setelah belek belek tolak tambah ade 20% diskaun
eh..lebeh rm20 gak nih
malas lah nak beli
*kedekut berjimat cermat amalan mulia*
then nak tengok komik takde plak yang baru
and encik Amin pernah tanye
"mane tahu tade yang baru?"
jawapannya ialah " sebab yang ni semua dah ada kat rumah..takde yang barulah" :P
ye..saya amat menggemari komik Gempak starz yang romantik romantik tu

sebab suka berangan jadi watak dalam tu
HAHA

ok back to the story
maka pergilah popular pulak kan
tengok buku lagi
tiba tiba nampak buku HARD COVER JODI PICOULT - CHANGE OF HEART
(yang dalam gambar tuuu)
tengok tengok dia num 1 bestseller
Jodi Picoult ni menarik because cerita dia sentiasa menyentuh hati
and plus dia buat research betul betul in everything yang dia tulis
so it is informative and of course, a page turner
jadi macam menarek hati, terus tengok belakang
tengok price tag RM28.90
HWAAAAAAAAAA
for those yang banyak usha usha buku fiction english mesti tahu
mane nak dapat novel english bawah RM30
except buku little black dress
rarely ada yang bawah RM30
kan kan kan?
tiba tiba ni HARDCOVER rm 28.90
macam WORTH gila lah kan
tapi still, pelik
so panggil kakak kerja Popular
and tanye
dia kata betullah harga tu

terus ke kaunter membeli
sebab for those yang nak tahu
JODI PICOULT punye novel yang paperback pun RM34.90
so confuse lah kan
beli jelah

balik tu baru realise
 dia punch RM 16.90
biar betul kannnnn?
macam buku worth USD26.95*ada tulis dalam buku,tak reka reka*
jual kat malaysia RM16.90
and since menjadi seorang yang tak prihatin
terus bayar RM50 amek baki tak tengok masuk purse
maka lambat sedar

bila sedar, cakap kat En. Amin
dia kata " tulah, sebab saya ada kot, dia diskaun"
untung boyfriend

dapat buku hard cover RM16.90

tu je nak cerita
kejap lagi nak pegi test
doakan tau?
*menyempat nak post before gi test kannn?macam dah terror sangat*










20110217

ini entry hijau :)







post ini dalam warna hijau sebab boyfriend saya suka sangat warna hijau untuk saya
dan post in sengaja dipost kerana
bak kata roomate saya
saya hilang selera sebab kehilangan suami
:p

nak tulis panjang panjang pasal the best semester start ever
sebab boyfriend saya ada dan kami dapat menyambut
ANNIVERSARY & BIRTHDAY boyfriend
sama sama
the first time after  tiga tahun
tapi the best celebration is still the FIRST YEAR dulu
entah boyfriend engat ke tak tah
sekarang suka nak panggil boyfriend tanpa sebab
-________-"
ye, saya memang weird tah pape awesome kadang kadang

nak cerita panjang panjang
tapi tunggu dapat gambar dari boyfriend dulu baru menarik sikit entry ada gambar kan?
tukar warna sebab taknak cerita pasal boyfriend
nak cerita pasal belajar

esok ada progress test
as the name had stated this is a test to test our progress in the module
so sekarang sedang belajar CARDIOVASCULAR SYSTEM
maka dah boleh berangan jadi cardiologist
tapi macam tak boleh since sehingga jam 9.41 malam
saya masih belum habis baca untuk esok pun
maka harus berhenti menulis untuk membaca nota

oleh itu
ya, saya post dulu entry ringkas ini

p/s: doakan saya esok ye?
dan saya ada view pasal isu valentine's day cuma tak tulis tulis lagi
:)



20110206

late night update

hello
dah lame gila tak update
-_____-"
sorry

well
first of all
HAPPY 2011
*yea yea dah bulan dua baru nak ucap*
so what?
:p

next is
sem 3 exam
susah gila
plus, preparation is not enough
so yeah
pass will be excellent for me
i expect to fail
:(
but then,
results tak keluar lagi
expected after CNY holidays
so, yes
saya sedang takut, happy?

next up is
new semester
new semangat
for professional exam at the end of the semester
doakan i have the courage to carry on
:)

seterusnya
(banyak lah kan sebab dah lama tak update)
HE'S BACK!!!
ye
Mr. Amin dah balik Malaysia
and dah nak balik sana dah
we had so much fun
and there were emotional moments too
biasalah
long distance relationship kan?
and dah sambut
ANNIVERSARY KE TIGA TAHUN
is it really 3 years already?
time flies very fast, indeed
so, the anniversary story will be in another post
i shall not bore you now

what's more?
i just noticed i cannot go to Abang Aifaa and Kak Sofia's wedding
on 31st April & 1st May 2011
due to
Professional Exam

and I am going to BIEBER concert!!
excited, of course
planning to go with the girls of my family
and a cousin
:D
but then
belum lepas permission ibu bapa lagi
hope they do let us go
*please mama ayah*

Ka-Ching!
I have insufficient balance in my account now
so, i will save up some
*hope, it works*

Food Status
currently on calorie diet thingy
you all should check out sususejat.com
its an amazing blog on how to lose your weight and be healthy, at the very same time
and for me
it cuts my budget as well :)
2-in-1 diet plan!
yeay

okay
i guess now it is too long to be read
i'll update it later
:)
bye



-end-