20110912

Selamat Hari Raya

Assalaamualaikum

Although it is a bit late
I would love to wish everyone who is reading NOW,

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin

May all my wrongdoings, or my imperfections of a human being
directly or indirectly, hurting anyone's feeling
or anything that makes any of you hold grudges for me
I hope my apologies are accepted
Sincerely, Syazmin

p/s: I think to top all the people,I should say sorry to someone, who meant much to me, but yet, things not always go with our plans. And i know, in reaching that point, there are too many words and actions that hurt you. I am truly sorry. For being the most selfish, arrogant, egoistic and ridiculous person you maybe encountered in your whole life. I am very sorry. 




"Every past of mine were never regretted, because there were the moments that makes me laugh, cry, smile all day long. And that were the moments that I became who I am today."

20110908

Cornflakes Madu

Assalaamualaikum

Its been so long, since I've seen this blog
(nyanyi ikut rentak lagu Right Now(Na, Na, Na)-Akon)

Sebulan dua ni memang rasa berat je jari ini untuk menaip
memang terlalu banyak untuk diupdate
tak sempat sempat nak update
*ok tipu*

sebenarnya, sejak ade Blackberry dari Korea 
*terima kasih daun keladi, lain kali belikanlah lagi :p*
saya asyik online guna bb, pastu tahukah anda bahawa sangat bosan untuk berblog guna bb?
-____-"
maka dengan itu, berhabuk habuklah blog ini

saya nak buat ucapan hari raya
tapi tak feel lah kalau buat on satu post dengan resipi
so, next post will be ucapan hari raya

ok, nak upload gambar tapi tade gambar yang sesuai
so, nanti baru update gambar..hehe

Resipi Cornflakes Madu

Bahan bahan
a.90g butter/marjerin
b.1/3 cawan* gula
c.1 sudu madu
d.4 cawan* cornflakes**

Cara-cara
1. Panaskan kuali . Masukkan bahan a,b,c ke dalam kuali. Biarkan sehingga bahan a betul betul cair.sampai berbuih buih.
2. Masukkan cornflakes dan gaul!
3. Tutup api. Masukkan cornflakes dalam cup *size as you wish*
4. Masukkan oven , agak agak 5-10 mins.
5. Keluarkan, biarkan sejuk, hidang! :)

* : saiz cawan macam cawan untuk tea set yang ade enam sekali dengan piring tu.
**: yang popular kellogs and nestle, kalau kellogs, dia lebih ringan , rangup. Tapi Nestle, ade rase manis and rasa puas sikit makan. terpulang pada lidah masing masing. :)


nota kaki:sebelum anda semua membuat spekulasi
biar saya jelaskan
bahawasanya, saya membayar untuk bb itu
*walaupun belum habes bayar..nanti saya bayar lagi ye, awak?*
#bloggayaartis